datam.nl
024 73 70 470

Van informatie naar
kennis en toepassing

Van informatie naar
kennis en toepassing

Business Intelligence

Wij ondersteunen organisaties bij de toepassing van Business Intelligence. Wij bouwen daarvoor nieuwe informatieposities op en onderhouden deze voor onze klanten, ook op locatie.

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) is een proces waarbij beschikbare gegevens ('de data') worden omgezet naar informatie. Dit gebeurt door de gegevens te verrijken, te categoriseren en te analyseren. De daarmee verkregen kennis vormt de basis voor nieuwe toepassingen en kansen.

Klik hier voor een voorbeeld

Voor de opbouw van informatieposities en de toepassing van Business Intelligence zijn geen miljoenen records nodig. Ook met enkele honderden of duizenden records is in de praktijk vaak al veel mogelijk. Met meer data en gegevens nemen de mogelijkheden wel toe.

Datawarehousing

De basis voor een goede informatiepositie is een goede informatiehuishouding.
Deze wordt normaliter vormgegeven in een of meer databases. Bij kleine databases kan dat al in bijvoorbeeld MS-Access of MYSQL. Grote hoeveelheden data wordt vaak ondergebracht in een datawarehouse, bijvoorbeeld in Sequal Server (MSSQL) of Oracle.

▶ Een datawarehouse is een database-omgeving ('het warehouse'), waarin een kopie van de relevante gegevens ('de data') uit de primaire bronsystemen wordt opgenomen.

Het grote voordeel van een datawarehouse is dat de bronsystemen niet aangepast hoeven te worden voor de opbouw van nieuwe informatieposities en de toepassing van Business Intelligence. Bijkomend voordeel is dat het datawarehouse het primaire proces kan monitoren en ondersteunen.

De Data Miner heeft veel ervaring in het bouwen en onderhouden van datawarehouses in Sequal Server. Onze kracht ligt daarbij in het vertalen van bedrijfsdoelstellingen naar techniek, de opbouw van Business Intelligence en het ondersteunen en automatiseren van onderliggende werkprocessen.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden of heeft u een casus?
Bel of mail ons dan. wij denken graag met u mee!


 De Data Miner BV
Leverancier B2B-adressen en
oplossingen op informatiegebied

✆ 024-73 70 470
Contact

Contact

De Data Miner BV
Koeweg 19
6602 CW Wijchen
✆ 024-73 70 470

© 2023 datam.nl
Wij maken alleen gebruik van functionele cookies. Zie ons Privacyverklaring.
Functionele cookies Tracking Advertenties
×

x

Inloggen

Ingelogd blijven